fbpx
Crystal Touch Specialists

Welkom bij Crystal Touch Bell's Palsy Clinic

Crystal Touch Bell's Palsy clinic is één van de wereld leiders in niet-invasieve oplossingen voor de restverschijnselen en complicaties na de langdurige aangezichtsverlammingen (o.a. Ziekte van Bell). Voor onze patiënten stellen wij samen de individuele revalidatie-programma's.
Als u lijdt aan complicaties en residuen van langdurige aangezichtsverlamming, contacteer ons. Samen kijken wij naar de beste manier om uw glimlach terug te brengen.

Ziekte van Bell Kennisbank

Acute facial and bell's palsy

Acute Ziekte van Bell: wat te doen, wat niet te doen en wat te verwachten?

In dit artikel bespreken we wat er gebeurt met de aangezichtszenuw tijdens de facialisparese. Hoe en waardoor wordt de aangezichtszenuw beschadigd? Hoe wordt het herstelproces beïnvloed door de omvang van de initiële schade?

Bekijk de video

Facial Nerve - Bell's palsy

De aangezichtszenuw: een kabel met 10.000 draadjes

Laten we eens kijken hoe de aangezichtszenuw eruit ziet. Wat is zijn structuur? Hoe werkt hij? Wat is een geleidingsblok van de aangezichtszenuw en waardoor ontstaat het?

Lees meer

Facial Nerve - Bell's palsy

De Ziekte van Bell: ‘Het verhaal van de gebroken kabel’

We hebben deze video gemaakt om degenen van jullie te helpen wie in de acute fase zitten, om beter te begrijpen wat er met u is gebeurd en wat u kunt verwachten.

Lees meer

Macial Muscles - Bell's palsy

Spieren voor gezichtsuitdrukkingen

Welke functie vervult elke gezichtsspier? Welke spieren zijn verantwoordelijk voor de scheve glimlach? Laten we kijken naar de iedere gezichtsspier.

Lees meer

Ziekte van Bell Videocursus

Onze informatieve videocursus over de Ziekte van Bell geeft u uitgebreide en duidelijke kennis over de aangezichtsverlamming en de Ziekte van Bell, alsmede over de complicaties en residuen. Wij hebben deze video’s gemaakt om extra uitleg te geven over de complexe anatomische onderwerpen met behulp van visuele animaties.
(Momenteel beschikbaar in het Engels met Engelse en Portugese ondertiteling)

Bell's palsy video course

Onze Revalidatiemethode

Bell's Palsy Rehabilition: Before and After

De NeuroProprioceptieve Revalidatiemethode van Crystal Touch is gebaseerd op 25 jaar ervaring en 8 jaar wetenschappelijk onderzoek. Het is een niet-invasieve methode die de meeste complicaties van aanhoudende Ziekte van Bell ongedaan maakt. Wij behandelen hiermee meebewegingen, contracturen van de gezichtsspieren, daaraan gerelateerde aangezichtspijnen, excessieve tranenvloed en dynamische gezichtsasymmetrie.

Onze Specialisten

Elena Pashova Crystal Touch

ELENA PASHOVA

Oprichter, Revalidatiespecialist
Oprichter van de Crystal Touch kliniek en de ontwikkelaar van de neuro-proprioceptieve revalidatie methode.
Alex Pashov Crystal Touch

Alex PASHOV

Mede-oprichter, Onderzoeker en Analyst
Mede-oprichter van de Crystal Touch Clinic, voert wetenschappelijk onderzoek en analyse uit en presenteert wetenschappelijke bevindingen.
Jana Fialova Crystal Touch

Jana Fialova

Revalidatiespecialist
Biedt revalidatie aan voor patiënten, assisteert bij de humanitaire projecten en seminars.
Michael Lysoy Crystal Touch

Michael Lysoy

Revalidatiespecialist
Biedt revalidatie aan voor patiënten, assisteert bij de humanitaire projecten en seminars.

Wetenschappelijk Werk

Bij Crystal Touch voeren wij ons eigen wetenschappelijk onderzoek uit naar de complicaties en het herstel van de lang aanhoudende aangezichtsverlamming. De meeste aandacht wordt besteed aan synkinesis. Ons onderzoek en de resultaten van onze patiënten ondersteunen ons geloof dat synkinesis omkeerbaar is. Wij presenteren onze resultaten op diverse congressen, conferenties en in vakbladen.
U kunt zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief om het laatste nieuws te ontvangen over onze bevindingen en onderzoeksresultaten.

Nieuwste publicaties:

Participation in WCN

Crystal Touch presentatie over synkinese op het World Congress of Neurology 2019 in Dubai, VAE (in eng)

Gedurende deze presentatie introduceren wij een nieuw paradigma in het revalidatieproces van synkinesis. Het nieuwe paradigma is gebaseerd op onze visie over de onderliggende oorzaak van synkinesis.

Bekijk de video of lees het artikel over de presentatie

Participation in WCNR

Presentatie “Het Ontstaan van Synkinesis”- WCNR 2016 Philadelphia, VS

In onze presentatie in Philadelphia bespreken wij onze visie op de oorzaken van synkinesis. Hier bespreken wij tevens waarom de huidige geaccepteerde theorieën, over de oorzaken van synkinesis, misleidend kunnen zijn.

Bekijk de video of lees het artikel over de presentatie

Nerve Conduction study for synkinesis

Wetenschappelijk artikel: Zenuwgeleidingsstudie

Deze wetenschappelijke publicatie bespreekt onze methode over het objectief meten van de geleiding in de gezichtszenuw gedurende en na het regeneratieproces van de aangezichtsverlamming. Deze methode biedt ons daarnaast de kans om synkinesis te meten en vast te leggen.

Lees de publicatie

Van onze Patiënten

Inspirerende herstelverhalen

Stories of our patients

Sommige van onze patiënten kwamen overeen om hun herstelverhalen met u te delen – hoe het begon, hoe het revalidatie-proces in z’n werk ging en welke resultaten hun hebben bereikt.

Wat onze patiënten over ons zeggen

Marianne

Ik ben sprakeloos!!! Ik zie iemand die ik jaren geleden ben kwijtgeraakt. Wat is dit wonderlijk en ben ik trots op mezelf.

Marianne
Nederland

Carly

Nu heb ik 3 behandelingen gehad bij Crystal Touch en dit heeft mij erg geholpen. Mijn gezicht is veel meer ontspannen en mijn hoofdpijn is zo goed als weg. Een grote vooruitgang dus!

Carly
Nederland

Marieke

Ik ben echt super blij met het resultaat! Dank jullie wel voor alle hulp.

Marieke
Nederland

Jessica

Ik had redelijk zware restverschijnselen, zeker voor een meisje van 17. Na de 1ste keer merkte ik al verschillen in het gevoel dat ik had van mijn gezicht. De spânning op mijn gezicht is verdwenen.

Jessica
België

Crystal Touch Clinic

Bij Crystal Touch voelde ik me er heel warm en welkom en was er veel positieve aandacht.

Nienke
Nederland

Crystal Touch Clinic

Al direct na de eerste behandeling was het beurse gevoel in mijn gezicht grotendeels weg en trilt het ooglid bijna nooit meer, waardoor ik minder vemoeid ben.

Janneke
Aruba

Crystal Touch Clinic

In 2003 heb ik een linkszijdige aangezichtsverlamming gehad, waaraan ik flinke restverschijnselen overhield. Na de vierde behandeling waren alle contracties uit mijn gezicht verdwenen.

Joan

Crystal Touch Clinic

Ik heb nu 3 behandelingen gehad en mijn gezicht is meer ontspannen.  Mijn oog knijpt niet dicht als voorheen als ik lach en dat is heel fijn.

Karima

Crystal Touch Clinic

Door de verlamming had ik vreselijke hoofdpijn dag in dag uit slikte ik minimaal 6 tot 8 ibuprofen. Inmiddels heb ik 3 behandelingen gehad en het resultaat is fantastic: bijna geen hoofdpijn meer en ook mijn gezicht is veel symmetrischer.

Gina

Crystal Touch Clinic

Via andere verhalen ben ik uiteindelijk bij Crystal Touch terecht gekomen. Na 1 behandeling en het doen van de oefeningen thuis, was er al duidelijk verbetering te zien en voelde mijn gezicht minder gespannen aan.

Miranda

Crystal Touch Clinic

Toen kwam ik dit jaar in aanraking met Crystal Touch en daar ben ik echt blij mee. Nu na 2 behandelingen bij Crystal Touch heb ik die pleister voor de ooglid niet meer nodig en heb ik ook geen hoofdpijn meer.

Maaike

Crystal Touch Clinic

De therapie heeft een geweldig effect, is goed voor je zelfvertrouwen en eigenwaarde. En het allerbelangrijkste het helpt je je eigen gezicht en uitdrukkingen terug te krijgen.

Barbara

Waar vindt U ons